M E N U


------Zakąski rybne-------

- łosoś peklowany "Gravlax" z sosem koperkowym
-tatar ze świeżego łososia
-tatar ze świeżego łososia "po królewsku" z kawiorem
-tatar z albakory z kaparami i szczypiorkiem
-tatar z miecznika z suszonym pomidorem, kaparami i szczypiorkiem
-carpaccio ze świeżego łososia z oliwą truflową i kaparami
i parmezanem
-carpaccio z albakoory z oliwą truflową i parmezanem
- carpaccio z miecznika z oliwą truflową i suszonym pomidorem
- kawior czerwony (świeży) z dodatkami
- anchovies ze świeżych istryjskich sardeli z mozarellą
jajkiem i kaparami
- ceviche z łososia i antara z sosem koperkowym
- łosoś po japońsku "fu-fu"
- półmisek zakąsek dla dwojga
- śledż w oleju
- śledż po moskiewsku
- śledż dziewiczy (maties)

- śledż a'la Cywil w miodzie
-śledż po rybacku w sosie jogurtowym
- jajka na grzankach w sosie holenderskim
- jajka na grzankach w sosie kawiorowym
- koktajl z krewetek w sosie czosnkowo-pomidorowym
 


------Zupy rybne------
 

- zupa rybna segedyńska
- wyborna zupa z raków
- rosół z łososia
zupa rybna po chorwacku
- flaczki z kalmarów
- zupa rybna z Dover (sola i owoce morza
- chilijska zupa rybna (kergulena,matwa,kalmary)
- angielska zupa rybna "Cullen Skink"
(wędzony karmazyn)

oferta dzienna zawiera 2 lub 3 zupy

 


------Ryby smażone------
 

- dorsz
- flądra
- antar
- halibut
- kergulena
- dorada
- morszczuk
- sola "Dover"
 
- karmazyn
- pstrąg
- turbot
- dorsz
- miętus królewski
- labraks
- jesiotr w sosie 
  kawiorowym
- węgorz w sosie  
  koperkowym
 


------Potrawy z ryb------


- szaszłyk rybny
- szaszłyk z łososia
- strogonow z dorsza
 

------Filety z ryb smażone------

- filet z dorsza
- filet z antara
- filet z sandacza
- filet z łososia
- filet z ryby Św.Piotra
- filet z mintaja
- filet z morszczuka

 


------Ryby smażone smażone na maśle------
 

- filet z dorsza
- filet z antara
- filet z sandacza
- filet z łososia
- filet z ryby św.Piotra
- kergulena
- sola "Dover"
- halibut
- pstrąg
- węgorz w sosie koperkowym
- jesiotr w sosie kawiorowym
- polędwica z suma z duszoną cebulką i chrzanem

 


------Ryby z rusztu------
 

- filet z dorsza z masłem pieprzowym
- filet z łososia z masłem czosnkowym
- filet z ryby św. Piotra z gorącym masłem czosnkowo-cytrynowym
- antar z masłem czosnkowym
- halibut z masłem pieprzowym
- sola "Dover" z masłem pieprzowym
- turbot z masłem pieprzowym
- dorada z oliwą czosnkowo-pietruszkową
- labraks z oliwą czosnkowo-pietruszkową
- polędwica z albakory z oliwą czosnkowo-pietruszkową
- polędwica z miecznika z masłem anchovies
- pstrąg z masłem czosnkowym
- stek z rekina z masłem anchovies

 


-------Ryby z wody-------


- dorsz "po polsku"
- ogon diabła morskiego
w sosie kawiorowym
- sandacz "po polsku"
- antar "po polsku"
- łosoś z masłem czosnkowym i żurawiną
- miętus królewski z sosem kaparowym lub kawiorowym
- węgorz w sosie koperkowym
- pstrąg z masłem czosnkowo-pietruszkowym i żurawiną
- filet z ryby św.Piotra z gorącym masłem czosnkowo-cytrynowym
 


------Owoce morza------
 

- kalmary panierowane z sosem koktajlowym i zurawiną
- sałatka z kalmarów z chorizo i pomidorkami cherry
- kalmary śródziemnomorskie z rusztu z sosem koktajlowym
- mątwa (sepia) z rusztu z sosem koktajlowym
- matwa (sepia) duszona w winie z czosnkiem
- krewetki orientalne w cieście filo
- krewetki tygrysie (całe) z rusztu z sosem koktajlowym
-krewetki tygrysie
(ogony) z wody z sosem koktajlowym
- małże "po chorwacku" duszone w winie z rozmarynem
- małże św.Jakuba z patelni z salsą z mango i mięty
- małże św.Jakuba na pierzynce z selera i pieczonego jabłka
- homarce (scampi) z rusztu
- ośmiornica z rusztu z sosem orientalnym - na zamówienie
- półmisek owoców morza
(homar, krewetki, małze, kalmary, mątwy)

 


--------Dodatki-------


- frytki
- ziemniaki z wody
- ziemniaki smażone
- ryż
- pieczywo
-masło
- masło czosnkowe
- masło pieprzowe
-masło anchovies
- masło czosnkowo-pietruszkowe
- sos kaparowy
-sos holenderski
- sos koktajlowy
- sos koperkowy
- sos orientalny
- sos kawiorowy
- oliwa czosnkowo-piertruszkowa
- chrzan ze śmietaną
- majonez
 


-------Surówki-------

- surówka z kapusty
- sałatka bałkańska
-bukiet jarzyn
- warzywa z rusztu
-  szparagi w sosie holenderskim
- zestaw warzyw z dressingiem


------
Napoje gorące------

- kawa
- kawa espresso
- herbata
- barszcz czerwony
- wino grzane

 

 

 

 Z A P R A S Z A M Y !

 

 Wszelkie prawa zastrzeżone © U CYWILA
webdesign by Gosia Osuch